26-03-2007

Eenmansorkest ad librum

Nederlanders zijn niet erg blij met de EU.
Omdat dat eng is, en omdat het leuk is om ergens tégen te zijn, lekker rebels enzo. Omdat de SP dat ook tegen is, en de SP is tof want Jan Marijnissen loenst. Nee, maar voorál eigenlijk omdat wij bang zijn dat onze nationale identiteit compleet weggevaagd zal worden door rare EU-wetgeving. Want wij zijn trots op Nederland, en trots als Nederland(st)er, en daar moet niemand mee fucken.

Maar lieve mensen, waar zijn wij dan zo trots op? Wat heeft Nederland dat andere landen niet hebben? Haarfijn: wij bekleden een uitzonderlijke positie als land, want wij hebben:

  • (Wind)molens. Nou, geweldig zeg. Ik vind dat eerder landschapsvervuiling dan een leuke toevoeging. Dat is hetzelfde als trots zijn op dat je een kleutertekening gemaakt heb, ik bedoel, kom op, een molen is gewoon lelijk. En onhandig. En gevaarlijk, ook nog, als je niet uitkijkt.
  • Koeien. En varkens, maar die stoppen we gelukkig in grote schuren, en terecht, want dat zou helemáál niet om aan te zien zijn, als er zomaar overal varkens in het veld rond zouden lopen. Niet dat we daar geen ruimte voor hebben, want Nederland schijnt propvol te zijn, maar rij 100 meter de Randstad uit en je hebt lege velden zover het oog kan zien, hier en daar windmolen maar verder niks. Maar koeien en varkens zijn niet leuk om te hebben, dat zijn gewoon beesten, niks bijzonders.
  • Drugs. En vooral de wetgeving wat betreft wiet, en marihuana, en al die dingen: het is illegaal, maar toch ook weer niet, of toch wel, als je maar niet teveel koopt, en als je maar 18 bent, maar nouja, een uitzondering kunnen we dan ook nog wel maken, zoiets. Nou, ik zal je even uit de droom helpen: dat is niet bijzonder, dat de helft van de bevolking hier stoned rondloopt. Dat doen ze namelijk overal, alleen is het dan helemáál illegaal, wat het natuurlijk nog spannender maakt en dus leuker. Bovendien weet ik ook niet of het iets is om tróts op te zijn - alhoewel het natuurlijk wel bizar is dat andere landen dat niet ook gewoon half legaal maken. En trouwens, in Nederland is het ook niet eens zó vrije-tijd-blije-tijd, want als er een of andere Franse doos in de sloot pleurt omdat ze teveel paddo's gedaan heeft vindt iedereen eigenlijk opeens dat dat allemaal maar verboden moet worden. Yee, CDA! Want paddo's zijn geen schepping van god, maar het schaamhaar van de duivel.
  • Bier. Dat is wel waar, daar zijn we opzich goed in, maar dat verandert natuurlijk niet door de EU, he.
  • Klompen en domme mutsjes (?).
  • Een slecht spoorwegennet.

Kortom, waar zeikt iedereen eigenlijk over? Nederland stelt niks voor man. Gewoon een stukje zeebodem met wat koeien erop, dat is het eigenlijk wel. En dan zo'n horde mensen die eigenlijk toch wel vindt dat dat heel bijzonder is. Flikker toch op zeg.

Trouwens, nu we het toch over bier hadden, ik bedoel hebben, heeft iemand al die nieuwe Grolsch-flesjes gezien? En ook meegemaakt, gebruikt zeg maar?
Ik vind dat dus helemaal niks. Ten eerste was er niks mis met die oude flesjes, en zolang het geen verbetering is moet je niks veranderen, vind ik. Gewoon het uiterlijk van dat ding anders zodat je meer verkoopt is nergens goed voor.
En dit flesje heeft dus nadelen: het smaakt anders, want het is een ander flesje, dus daar moet je weer aan wennen; het is doorzichtiger dus je kan zien dat je nog maar heel weinig overhebt; het is niet rond, dat is vast omdat je het dan makkelijk vast kan houden ofzo, maar ik vind dat kut; blablabla; wat boeit het eigenlijk ook. Ze doen maar lekker.

Ik wil alleen maar naar het strand.
(Onder bepaalde voorwaarden)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Grolsch is/was/blijft derderangsbier.

En wij mogen dan wel Heineken hebben (en dat is ook gewoon lekker), maar in Engeland en Duitsland en weetikveelwaar zijn ze ook trots op hún bier.

Nederlanders zijn gewoon de beste korfballers van de wereld. En daar houdt het wel op denk.

Anoniem zei

Vrouw met smaak! Ze bestaan!!!