04-08-2006

Neee.. gelukkig.

In Frankrijk is het eten beter dan in Nederland. Daar kan je gewoon eigenlijk niet omheen. Tomaten smaken er níet naar water, komkommers idem, wijn is er beter, brood, toetjes. Maar één verschil met ons kikkerlandje springt er echt uit, en dat is frisdrank.

Want Fransen hebben Oasis.




















Veel mensen kennen dat wel maar spreken het fout uit. Het is Frans (of Belgisch, dat kan ook best), dus je zegt niet Oésis maar Oâsys. Niet op z'n Engels, maar op z'n Frans dus.
En dat is lekker spul, dat is beter dan frisdranken die je hier hebt. Ik denk vooral omdat het niet zo zoet is. Maar het ligt ook aan de naam.
Want bij Oasis krijg je toch meteen een beeld van een door de woestijn kruipende man, met zand in zijn mond, met zo'n brandende avondzon op z'n kop, die al drie dagen niet gedronken heeft, nee, vier, en die vervolgens in de verte een glimpje opvangt van wat een helderblauw, koel poeltje lijkt te zijn?

Ik in elk geval wel. En als je daar dan ook nog een lekkere, frisoranje drankje bijpropt heb je meteen een succesformule.
En dan kan je het dus niet kopen in Nederland, want het is hier niet op de markt. Dat verzin je toch niet, verdomme.

Trouwens, hetzelfde geldt voor Starbucks. Waarom hebben we dat niet in Nederland? In elke grote stad in het buitenland zit wel een Starbucks - ik heb ze gezien in New York (goh), London, Dublin, Parijs, Barcelona, meer steden waar ik zo snel niet opkom; maar in Amsterdam is er geen sterretje te bekennen. En dat terwijl die koffie best lekker is, en ze ook nog eens alles recyclen en heel zuinig met alles omgaan enzo.

Nederland is verdomme een gat in de markt voor non-alcoholische drankproducenten!

En daarom heb ik nu het plan opgevat om een waterwinkel te beginnen. Waar je alle soorten water kan kopen. Uit alle landen, in alle soorten en in alle maten. En dan een winkel met enorme wanden met daarin alleen maar (glazen) flessen met water. En dat je dan kan voorproeven in de winkel, uit mooie glazen. En een fontein bij de ingang natuurlijk. En een opening door Alexander 'waterman' van Oranje. Hofleverancier van water. Dé waterkenner zou ik dan worden, een waterverkoper van internationale bekendheid.

En achter in deze enorme winkel een klein hoekje met Oasis.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Water is saai...

"Nederland is verdomme een gat in de markt voor non-alcoholische drankproducenten!"

Ja, dat is wel zo. Maar ik ken niemand die behoefte heeft aan non-alcoholische drankproducten (op een enkele kale Nederhorster na). Wij hebben al Heineken, Palm, Hertog Jan en Breezer Ananas.

Anoniem zei

Het is nu trouwens de achtste maand ;)

jesper zei

Euh.. heuh.. ja.. euh..

Anoniem zei

Ehm, volgens mij ben ik hier in een grijs verleden weleens eerder geweest. Gelukkig is de verwelkoming warm & vertrouwd.

Nu goed...,

bij ons gaat de Oasis steevast mee in de achterbak na een bezoek aan Frankrijk. Overigens hebben ze ook veel lekkerdere sappen in 'la douce France' en ook leukere supermarkten. Zou 't land ook nadelen hebben?

P.S. Leuk dansje van je moeder ;)

Anoniem zei

Net terug van een weekendje België (vlaanderen zelfs) en het viel mij op dat Oasis ook daar volop verkrijgbaar is, in alle mogelijke smaken. (Weet niet of dat al zo was?)

Zou deze goddelijke frisdrank dan toch bezig met een langzame maar zekere tocht noordwaarts zijn?

- Oele