29-08-2006

Een gitaar is een vrouw.

Vandaag was het redelijk mooi weer. Een beetje bewolkt misschien, wat zon. Niet onaangenaam. 's Middags wat regen.

Maar dan opeens een enorme lichtflits, gevolgd door een indrukwekkend KLABAMMM BAMMM! waardoor de grond trilt, de vogels de boom uitvliegen en er buiten 2 meisjes gillen.

Grappig trouwens , soms hoor je in de verte mensen keihard gillen, maar eigenlijk heb ik nog nooit iemand op straat heel hard zien gillen. Ze zijn altijd buiten zicht, die gillende mensen.

Het ding is, voor 11 september zou ik nooit denken aan een of andere aanslag, maar nu heb ik dat soms. Niet dat ik bang ben dat er iets gebeurt, of dat ik constant aan het opletten ben ofzo, maar bij zo'n enorme knal die meer klinkt als een explosie dan als een donder, met een redelijk onbewolkte lucht, dan komen de apocalyptische beelden van een platgebombardeerd Den Haag toch bovendrijven. Uiteraard flink overdreven, aangedikt en geHollywoodiseerd. Dat maakt het wat spannender.

En na die enorme bliksem-en-donder, die zich trouwens voordeed bij onbewolkte lucht, begint het opeens te stromen van de regen. Eerst Tsjernobyl en dan de zondvloed, zeg maar. Ach, het zal allemaal wel ergens goed voor zijn. De plantjes, de vissen, de mannen op straat. De schoonmakers, de schoorsteenvegers, de vuilnismannen, de stratenleggers, de tuinmannen, de vrachtwagenchauffeurs.

Heb je dat verhaal gehoord over die Mexicaanse vissers, die driekwart jaar op open zee hebben rondgedobberd en uiteindelijk weer ergens zijn aangespoeld? Als je 9 maanden wil rondvaren moet je natuurlijk ook eten, en daarom grepen ze elke vogel die aan boord kwam en peuzelden ze die rauw op.

Nou vind ik dat bijzonder knap, want een vogel vangen lijkt mij nog best lastig. En ik zou nooit gegokt hebben dat er zóveel vogels landen op één boot, dat je daar 3 man dagelijks van kan voeden. Naja, ze aten ook nog wel vis enzo, maar toch. En dat je daar zin in hebt, om dat 9 maanden te doen. Slapen zonder bed met 3 man op een klein bootje, rauwe vis en rauwe vogels eten, over boord schijten, niks te doen. Waar moet je het dan in godsnaam over hebben?

Enkele gespreksonderwerpen voor als je een keer vastzit met 2 Mexicanen op een bootje:

  • Wat het beste soort bier is;
  • Wat je gaat doen als je thuiskomt;
  • De leukste reclame die je kent (inclusief het naspelen van de hele reclame, mét geluidseffecten en het liedje);
  • Wat de voordelen zijn van de kennis van klassieke talen.

Vermijd vooral gesprekken over religie, filosofie, seks en politiek. En vergeet je Mexicaanse woordenboek niet.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Je zou natuurlijk eindeloos 'Ik heb een potje met vet' kunnen zingen. Of '... emmers met stront', dat is hilarisch en je moet nog een beetje nadenken ook.

Als je het dan niet meer ziet zitten zing je gewoon 'Een liedje dat mensen irriteert'.

Fenna zei

waar blijven de overige 7 dingen die leuk zijn aan voorburg? ZO stom is voorburg toch ook weer niet?

jesper zei

GEDULD!

Credo.