31-08-2006

"Driven to these crimes by a horrible force.. called.. músic!"

Goed, dan gaan we maar verder. Voorburg's hoogtepunten:

7. Moderne Scholen
















In Voorburg zijn nog meer scholen dan bejaardentehuizen. En niet alleen dat, deze scholen zijn ook nog eens ultramodern! Hier een goed voorbeeld: de Lusthof, net herbouwd en klaar om weer in gebruik genomen te worden.
Zo proberen wij jonge Voorburgers die oudjes een beetje in het gareel te houden, qua aantal.

6. Kunst (openbaar)




















De gemeente Voorburg is zich er (blijkbaar) zeer van bewust dat een beetje kunst het goed doet, als je het straatbeeld wat wil opleuken. Daarom is bijvoorbeeld besloten dat er hier een naakt bronzen wijf moet komen. Fantastisch, nietwaar? In elk geval voegt het in mijn ogen echt iets toe aan de sfeer die Voorburg uitademt: cultuur, veel groen en veel bakken voor hondenpoep.

5. Cultureel erfgoed
















Maar even serieus: je hebt wel iets leuks in Voorburg. Bijvoorbeeld Howijck: het huis van Constantijn Huygens, dichter, 'ontdekker' van Rembrandt, schilder, musicus, kortom - een echte homo universalis. Wie daar meer over wil lezen, en dan nóg meer, tot je er dood bij neervalt, die moet maar even kijken op de site. Maar het zou me diep teleurstellen als een van jullie dat ook écht zou doen. Ik raad het niet echt aan. Ook al is de man die rondleidingen geeft in Hofwijck best aardig. Hij heeft een hazenlip, maar dat maakt opzich geen ruk uit. Dat is gewoon het opvallendste kenmerk van deze man.

De vervelendste plek om in de rij te staan is het postkantoor. Daar is namelijk niks te doen - alle dingen die ze er verkopen, namelijk kaarten en plakband, wil je niet hebben, alle bankjes zijn bezet door oude mensen die óók nog vóór je in de rij staan (zitten), het kopieerapparaat is bezet en kost 10 cent per kopie (slechte kwaliteit), de mensen achter de balie zijn sloom en beginnen bovendien leuk gesprekken met hun klanten, en, wat nog véél erger is, onderling, en wel over ZULKE onzinnige onderwerpen dat het je neus uitkomt.
Als je dan eindelijk aan de beurt bent heb je ook nog kans dat ze domme grapjes maken.

- Ik wil graag 10 postzegels.
- Oh, nou, voor jou is dat dan 1000 euro! Haha! We ronden het lekker af vandaag! Ha!

Luie arrogante vergrijsde libidoloze bebrilde overbetaalde postkantoorbeamtes.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hahaha. Ambtenaren zijn echt grappig!