19-01-2006

Maar, het is niet erg.

Omdat iedereen zijn of haar eigen leven heeft, is het soms belangrijk om naar jezelf te kijken. Iintrospectie is soms goed, maar soms pakt het fout uit. Het gaat fout als je van binnen niet zo geweldig bent, of als je niet tegen viezigheid kan.

Introspectie is een lastig proces. Ik zal het hier aan de hand van een duidelijk stappenplan uitleggen.

Stap 1: Koop een camera aan een slangetje. Zo'n ding dat men gebruikt bij zeer gevaarlijke, lastige en kostbare operaties. Het zal niet goedkoop zijn, maar dan heb je ook wat. Meestal zit hierbij standaard een lichtje ingebouwd, zodat je alles nog kan zien. Vraag dit echter na bij de winkelier, want zonder licht heeft het weinig zin.
Het is ook handig om ook een TV te kopen, zodat je het kleine cameraatje aan een slangetje daarop kan aansluiten. Doe niet al te zuinig: kleurenTVtje dus.

Stap 2: Verzamel moed en douw de camera zo ver mogelijk je strot in. Vergeet niet hiervóór de camera al aan te sluiten op de TV. Het lastige is dus te blijven kijken naar de TV terwijl je stap 2 uitvoert, maar vergeet niet: de aanhouder wint, en oefening baart kunst, niet geschoten is altijd mis, de kat niet uit de boom kijken maar ken uzelf.

Stap 3: Wacht tot je maag het cameraatje meesleurt. Als je blijft kijken zie je dus achtereenvolgens: je keel, je slokdarm, je maag, je ingewanden enzovoorts. Als je dat geen introspectie kan noemen weet ik het ook niet meer! Dé ontdekkingsreis door je eigen lichaam. Eindelijk snap je jezelf compleet, van binnen én van buiten.

*speltip: zet de TV aan voordat je begint!*

Er zijn zelfs alternatieven mogelijk. De route hierboven beschreven is niet de enige mogelijkheid. Sterker nog, de mogelijkheden zijn eindeloos! Deze reis kan bijvoorbeeld ook (met enige moeite) andersom gemaakt worden. Als je geen zin hebt in je darmstelsen kun je het cameraatje ook in je neus stoppen. Als je dat goed doet en een beetje doorduwt is er zelfs kans dat je je eigen hersens te zien krijgt! Een onvergetelijke ervaring (woordgrap). Een ander alternatief is alleen weggelegd voor vrouwelijke lezers. Nee, dát bedoel ik niet! Oh ja, toch wel.

Na deze introspectie kennen wij onszelf allemaal. Het is echter zo jammer dat je nu nog met het probleem zit dat je ándere mensen soms nog niet helemaal snapt. Maar ook hiervoor heeft de wetenschap een oplossing. De VCR. Jouw eigen introspectie kun je met behulp van een videorecorder opnemen. Dit is zeker aan te raden, alhoewel het geen must is. Als je je eigen binnenkant op video hebt kun je deze uitwisselen met iedereen die je wel eens wat beter zou willen snappen. Je zult merken dat er hierdoor veel problemen de wereld uit geholpen zullen worden.

Samen werken wij aan een wereld waarin wij elkaar en anderen beter zullen begrijpen. Meer ruimte voor discussie en meer openheid zal ons allemaal goed doen. Ik kan niet wachten tot jullie de eerste video's online zetten!

Dit moet je 34,8% serieus nemen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Diep van binnen begrijpen wij thomas allemaal.

jesper zei

oh my.. fuckin.. my blog is being spammed by Kim! CRAP!

Fenna zei

jammer dat de winkels niet open zijn, anders zou ik het zo doen!

Anoniem zei

"waardoor de liquor via de neusholte uit je hersenen stroomt"
getver