30-09-2006

Elvis is cool.

Het ultieme feel-good-moment van je dag is nu aangebroken. Klikkerdeklik:

http://www.freedonation.com/envir/

Op deze site kan je namelijk gratis doneren tegen de kap van het tropisch regenwoud! En wat is er nou mooier dan grátis helpen. Nou? He?

Je kan ook nog wel voor andere dingen doneren.. potloden voor schoolkinderen in Afrika, enzo, maar dat is veel minder belangrijk. Die kunnen namelijk in het zand schrijven.

Mijn favoriete schrijver als kind was altijd Roald Dahl. Eigenlijk is dat een best vreemde naam, als je 'm zo uitspreekt. Maar desondanks heeft de man absolute meesterwerken geschreven: The Twits (de Griezels, ook goed), BFG, Matilda. En natuurlijk 'Esio Trot', in het nederlands Ieorg Idur - over die schildpad, weet je wel.

Als je dat niet weet, koop dan nu de complete Roald Dahl bibliotheek - ergens - en lees je helemaal dood, dan heb je dat in elk geval gehad. Kan je ook je kinderen voorlezen, later. Je weet wel. Je wil toch later twee kinderen krijgen? Een meisje en een jongetje? Jip en Janneke (oh nee, dat waren buren..)?



Mijn god, zijn dat de Beatles? Jawel.
Maar zo te zien hevig spacend en erg bleek - is dat typisch Engels, of hebben ze te weinig vlees gegeten?
Met als hoogtepunten de guest-appearance van Yoko Ono die zeer overtuigend meeknikt en de overgave van de orgelspeler (die tegen het einde iets van een solo speelt) - en natuurlijk de schitterende glimlach van Ringo.

Wat een helden!

1 opmerking:

Anoniem zei

Beatles _0_

Wel van de zwakste CD (die ik heb iig) trouwens. Moet je eens Abbey Road luisteren ofzo!